У мерії відповіли, чому не можуть збудувати крематорій у Вінниці

Розділ новин: 

У вінницькій мерії відповіли на прохання вінничан збудувати у місті крематорій. Про це повідомляє Depo.Вінниця.

Під петицією до міської ради щодо будівництва крематорію підписалися 383 вінничанина з 350-ти необхідних. На прохання жителів у міській раді віповіли наступне:

"На даний час, питання будівництва крематорію в м. Вінниці є досить актуальним та неодноразово виносилося на розгляд виконавчих органів міської ради. Однак, в зв'язку з високою вартістю даного проекту та відсутністю необхідних коштів, в найближчі роки, немає можливості розпочати будівництво крематорію в місті.

Окрім цього, будівництво крематорію не вирішить питання облаштування нового кладовища, оскільки відповідно до чинного законодавства України всі громадяни мають право на поховання їхнього тіла та волевиявлення про належне ставлення до тіла після смерті. Більшість мешканців нашого міста є православними християнами, і відповідно до релігійних переконань мешканців тіло померлого має бути поховано в землі.

Станом на теперішній час, існуючі кладовища вичерпали свій ресурс, щодо вільних місць для поховання.

На замовлення департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницьким муніципальним центром містобудування і архітектури було виготовлено проектно-кошторисну документацією на будівництво кладовища по вул. Сабарівське шосе, проведено конкурсні торги та укладений договір з підрядником (переможцем торгів) на проведення робіт з будівництва кладовища.

Звинувачення щодо забруднення природного середовища є безпідставними, оскільки витримані всі норми чинного законодавства та передбачені необхідні заходи безпеки при будівництві кладовища. Також, на майбутньому кладовищі заплановано виділити зону під будівництво колумбаріїв та місць для родинних поховань (склепи)."

Також у мерії зауважили, що вінничани, які бажають провести кремацію тіла померлого можуть скористатися послугами одного з трьох крематоріїв України в містах Києві, Харкові або Одесі.

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

13 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.