В Україні заблокують доступ до "Яндексу", "ВКонтакте" і "Одноклассников" - указ Порошенка

Розділ новин: 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж. 

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники». 

Текст указу опублікований на офіційному сайті глави держави.

"Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" (додається)", - сказано у ньому.

Рішення РНБО передбачає введення санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб. Зокрема, проти ТОВ "Яндекс" (Общество с ограниченой ответственностью "Яндекс"), популярних російських соцмереж Вконтакте та Одноклассники.

Заборона Інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервісів:

Згідно з рішенням, інтернет-провайдери мають заборонити доступ до низки ресурсів/сервісів Яндекса, серед яких карти Яндекса yandex.ua/maps та ініші сервіси як російського, так і українського Яндексу.

Також серед російських компаній, які підпали під санкції, "Лабаторія Касперського", "Доктор Веб", "Аерофлот", низка російських авіакомпаній та підприємств, телекомпанія "НТВ", "Алмаз-Антей",  "Газпром Банк".

З повним списком юридичних осіб, що підпали під санкці читайте тут.

 

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

4 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.