Естетика проти безпеки: Від чого потерпає вінницька набережна

Розділ новин: 

На набережній, з міркувань безпеки встановили прозорі урни, але вони невеликі і неміцні

Вінницька набережна потерпає від сміття та вандалів. Про це повідомляє Depo.Вінницяз посиланням на Vlasno.info.

Щодня по завершенню мультимедійної програми світломузичного фонтану переповнені практично всі урни, встановлені на набережній "Рошен" та прилеглій території, через що відпочивальники кидають сміття на тротуар.

За словами директора підприємства "Подільський туристично-інформаційний центр" Володимира Ходацького, проблема з урнами постала, коли Служба безпеки України посилила заходи безпеки в зв'язку з боротьбою із терористичними проявами та іншими небезпечними злочинами. Тоді більші за розміром сміттєві бачки замінили на безпечніші, але менші за розміром прозорі урни. Директор підприємства зауважив, що за цими вимогами урни для сміття повинні бути прозорими, невеликими за розмірами і сконструйовані таким чином, щоб у разі вибуху зменшити ризик для перехожих.

"Якщо вибухівка навіть спрацює, то урна не розірветься на дрібні шматки, а ніби розгорнеться, взявши на себе навантаження від вибуху. Такі урни більш безпечні, але будь-який вандал може їх пошкодити. Досить часто після удару ногою така урна "йде" по швах і повторно її використовувати вже не можна. Лише за липень ми замінили 20 таких урн", –розповвідає Ходацький.

Така ситуація складається щомісяця. Вартість одного прозорого бачка для сміття – 800-900 гривень. Володимир Ходацький запевнив, що у теплі вихідні дні, коли відпочивальників найбільше, кількість урн збільшуватимуть. Керівник турцентру також зауважив, що на Набережній бракує правоохоронців.

 

 

 
Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

2 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.