Вінничани черговий раз відправили на передову гуманітарну допомогу

Розділ новин: 

Сьогодні, 7 липня, за участю представників Громадської Спілки «Всеукраїнське об’єднання  учасників бойових дій та волонтерів АТО» та народного депутата Сергія Кудлаєнка відбувся виїзд колони гуманітарного вантажу у зону АТО. Окрім  передачі вантажу для бійців, вінницька делегація   братиме участь  у виїзному розширеному засіданні правління Спілки, що пройде за  представництва усіх областей України.

«Сьогодні з Вінниччини виїжджають волонтери і везуть допомогу в зону АТО. Також по дорозі приєднаються волонтери з інших областей. Окрім того,заплановано проведення розширеного засідання правління Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій, яке відбудеться безпосередньо в зоні бойових дій. На засідання запрошено представників з відповідних профільних міністерств, аби предметно обговорити з нашими бійцями нагальні питання і зробити відповідні висновки», - зазначив Сергій Кудлаєнко.

На початку волонтери планують поїхати до Майорську, потім Авдіївки, Пісків і далі виїдуть до берегів Азовського моря, аби відвідати полк «Азов». В цілому, волонтери їхатимуть колонною, до якої поступово приєднуватимуться волонтери з Бердичева, Житомира, Києва, Харкова та Дніпропетровська.

Серед усього, що везуть на передову це домашня випічка, ковбаси, мінеральна вода, більше 200 книжок, які передали школярі, ліхтарики, іграшки для дітей та, що найбільше цінують наші військові, обереги виготовлені дітьми та рідними. Окрім того, волонтери везуть іменні посилки та передачі від рідних.

Як зазначають самі волонтери, допомогу на передову збирали не байдужі громадяни, фермери та дрібні підприємці. Також, багато хто приносив власноруч виготовлену для військових різноманітну випічку, домашні соління, копченості та інші смаколики.

Цього разу на передову поїхали волонтери з Теплицького, Барського та Шаргородського районів Вінницької області. Вони доставлять дану допомогу не лише військовим, але й в дитячі будинки та дитячі садки, інтернати та будинки пристарілих.

Найголовніше чого потребують військовослужбовці на передовій це не продовольство, адже на сьогодні забезпечення української армії значно покращилось. Найбільше військовими цінується живе спілкування, доброта, любов і увага небайдужих, які надають сил та піднімають бойовий дух солдатів.  Волонтери зізнаються, що надзвичайно важливо працювати з громадськістю в даному напрямку і формувати свідоме громадянське суспільство.

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.