Офіс сприяння інвестиціям Ukraine Invest відкриє своє представництво у Вінниці

Розділ новин: 

8 вересня голова обласної Ради Анатолій Олійник та голова облдержадміністрації Валерій Коровій провели зустріч з Директором Офісу сприяння інвестиціям, керівним партнером київського офісу CMS Cameron McKenna LLC Данилом Білаком. Участь у зустрічі взяли представники Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської облдержадміністрацій та міських рад. Вінницьку сторону представляли перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський, директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян.

Присутні на зібранні обговорили відкриття регіонального представництва Офісу сприяння інвестиціям у Вінниці, який об’єднає 5 областей: Хмельницьку, Черкаську, Кіровоградську, Одеську та Вінницьку для розвитку бізнес-бренду «Поділля». Наразі  Івано-Франківський регіональний офіс співпрацює з 7 західними областями та розвиває бренд «Галичина» для залучення міжнародних інвестицій.

– Варто зазначити, що Вінниччина перша в Україні створила Агенцію регіонального розвитку, як інструмент допомоги розвитку малого та середнього бізнесу із залучення іноземних інвестицій. Сподіваюсь, що наші регіони будуть більше між собою комунікувати та разом робити ті кроки, які нададуть можливість залучати інвестиції та розвивати місцевий бізнес-потенціал, – зазначив голова обласної Ради Анатолій Олійник під час спілкування.

19 жовтня 2016 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову про створення Офісу сприяння інвестиціям і призначив його директора Данила Білака. Офіс діє, як консультативно-дорадчий орган уряду, займається розвитком інвестиційного потенціалу України.

Ukraine Invest працює в трьох напрямах: підтримка інвесторів, які вже є в Україні; налагодження комунікацій між владою, бізнесом та міжнародними організаціями для оперативного реагування на проблеми, а також просування у світі нового бренду України як країни, де інвестор може почуватися захищеним.

Одним з основних інструментів взаємодії є «консьєрж-сервіс» – постійна взаємодія з інвестором в усіх питаннях, які можуть у нього виникати, від змін нормативної бази – до захисту майнових прав. Консервативні очікування від такої тактики – 1 мільярд доларів нових інвестицій до кінця 2017 року.

Джерело: 
Вінницькі новини