Піротехніки зібрали під Калинівкою понад 1,8 тис. снарядів

Розділ новин: 

Понад 1,8 тис. вибухонебезпечних об`єктів було вилучено під час розмінування території поблизу селища Калинівка, що у Вінницькій області, йдеться у повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Станом на ранок 9 жовтня, поблизу воєнних арсеналів відсутні будь-які відкриті очаги горіння та вибухи боєприпасів. А піротехніками вже перевірено понад 20 тис. гектарів прилеглої території.

"Проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості у 5-ти кілометровій зоні навколо арсеналу. У ході проведення робіт з гуманітарного розмінування виявлено, вилучено та передано представникам 48 арсеналу 1834 вибухонебезпечних предмети. Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1 493 людини та 288 одиниць техніки," - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 26 вересня на складі боєприпасів у селищі Калинівка сталася пожежа, яка супроводжувалась серією масштабних вибухів. Уламки від снарядів розліталися у бік житлових будинків, у наслідок чого постраждало декілька людей, пошкоджено дві тисячі домівок, а біля 30 тис. місцевих жителів були тимчасово евакуйовані.

 

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

5 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.