Очільник Генштабу ЗСУ відреагував на звинувачення у бездіяльності під час вибухів під Калинівкою

Розділ новин: 

Глава Генштабу Збройних Сил України Віктор Муженко назвав звинувачення його в бездіяльності під час вибухів на військових складах у Калинівці Вінницької області "нагнітанням істерики".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Геращенко закликав відправити у відставку главу Генштабу ЗСУ через вибухи під Калинівкою

"Звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде. Для управління Збройними Силами вибудована чітка вертикаль з Верховним Головнокомандувачем на чолі", - наголосив очільник Генштабу.

Окрім цього Муженко зазначив, що українська армія щодня міцнішає та загартовується, проте є ті, хто прагнуть розхитати боєготовність та цілісність ЗСУ.

"Їхнє завдання співпадає з ворожим: а) переконати суспільство в тому, що командування ЗС нездатне адекватно реагувати на загрози; б) посіяти сумнів в спроможності ЗСУ захистити свій народ; в) збити довіру до армії. І на цьому фоні реалізувати свої політичні амбіції", - запевнив він.

Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 з'явилася інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу р. Калинівка. Була проведена евакуація жителів м. Калинівка та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка). Усього з регіону евакуювали понад 30 тисяч людей.

Рятувальники заявляють, що для розмінування Калинівки та сусідніх сіл їм знадобиться кілька днів. До першого жовтня подовжено заборону польотів над місцем вибухів.

На складах під Калинівкою до пожежі зберігалися 83 тисяч тон боєприпасів для танків, самохідних мінометів та реактивної артилерії. 

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

18 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.