На Вінниччині комісія визначила претендентів для занесення на обласну Дошку пошани

Розділ новин: 

Сьогодні, під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулась комісія з визначення претендентів для занесення на обласну Дошку пошани.

 На початку засідання Ігор Івасюк повідомив, що з метою відзначення та стимулювання кращих працівників, трудових колективів, які досягли високого професіоналізму й значних успіхів у виробничій, науковій, державній, військовій, творчій та інших сферах діяльності та здійснили вагомий внесок у створення матеріальних і духовних цінностей рішенням сесії затверджено Положення про обласну Дошку пошани, головою обласної державної адміністрації підписано розпорядження, яким затверджено склад комісії.

 Всього на обласній Дошці пошани є 72 місця, з них 25 виділено на конкурс «Людина року», інші 47 місць діляться по номінаціям краще місто, кращий район, кращі трудові колективи, кращі трудівники області.

Як відзначив Ігор Івасюк, подані клопотання від районів та міст обласного значення узгоджувались з профільними Департаментами та управліннями обласної державної адміністрації.

 Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Світлана Василюк, зауважила, що у поданому списку від районів у 2017 році не повторюються кандидатури серед колективів і трудівників, які були занесені у минулі роки.

 Під час засідання було запропоновано поділити квоту таким чином: 1 краще місто, 1 кращий район, 17 кращих трудових колективів та 28 кращих трудівників області.

 Члени конкурсної комісії всі пропозиції підтримали одноголосно.

До кращих трудівників області увійшли волонтери, учасники антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях, військові, працівники агропромислового комплексу, представники громадських організацій, лікарі, вчителі, журналісти тощо.

 Для довідки. Обласна Дошка пошани засновується з метою відзначення вагомих здобутків у промисловому та сільськогосподарському виробництві, інших сферах життєдіяльності та галузях виробництва кращих адміністративно-територіальних одиниць (район, місто, селище, село), трудових колективів за підсумками виконання програми економічного і соціального розвитку області, а також представників інтелігенції за особистий внесок у збереження національно-культурної спадщини, активну участь у вихованні зростаючого покоління тощо. Вшанування кращих трудівників Вінниччини проводиться щорічно, напередодні Дня незалежності України.

Джерело: 
Вінницькі новини