На Вінниччині зі 164 закладів харчування з порушеннями працювали 26

Розділ новин: 

З 7 по 13 жовтня 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було проведено 1244 моніторингових обстежень. Їх проводили за доручення Прем’єр-міністра України. По області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.

Про це повідомляє Вінницька ОДА.

“Перевірено закладів громадського харчування – 164, з них з порушеннями – 26. Вжито заходів: складено протоколів – 18, направлено приписів щодо усунення недоліків – 8, інформовано органи влади – 9. Перевірено об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 445, з них з порушеннями – 81. Вжито заходів: складено протоколів – 22, направлено приписів щодо усунення недоліків – 31, інформовано органи влади – 12”, - йдеться у повідомлені.

Також там зауважують, що було перевірено об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 318, з них з порушеннями – 51. Вжито заходів: складено протоколів – 11, направлено приписів щодо усунення недоліків – 16, інформовано органи влади – 7. Та проведено 66 перевірок роботи агропродовольчих ринків, з них порушення виявлялись у 25 випадках. Вжито заходів: складено протоколів – 14, направлено приписів щодо усунення недоліків – 6.

“Окрім того, впродовж минулого тижня спеціалістами служби проведено 110 перевірок загальноосвітніх та 114 дитячих дошкільних закладів, при цьому у 16 (15 %) ЗОШ та 11 ДНЗ (9,6 %) виявлені порушення вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби”, - додають в ОДА.

За виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 21 особу, направлено 9 приписів щодо усунення недоліків та 5 інформаційних листів.

Джерело: 
Вінницькі новини