На Вінниччині запустили завод з виробництва молочної еко-продукції

Розділ новин: 

На Вінниччині, в селі Каташин, Чечельницького району, запустили новий молокопереробний завод який випускатиме «молочку» під брендом «Villa Milk». Тут виробляють шість видів молочної продукції, повідомляють Вінниця.info, передають "Вінницькі новини".

Фото нового виробництва опублікували на своїй сторінці виробники ТОВ АФ «Ольгопіль».

Потужність підприємства дає змогу переробляти до 5 тонн молока за добу. Також підприємстві впроваджена система управління якістю та безпекою харчових продуктів відповідно до вимог міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 22000.

В коментарі газеті «День» керівник підприємства Павло Каленич зазначив, що завод обладнаний технікою ізраїльської компанії, яка поставляє своє обладнання на швецькі молокопереробні комплекси.

«Коли постaло питaння переробки продукції, ми почaли вивчaти можливості і оцінювaти виробничі потужності в різних крaїнaх світу. Зупинили свій вибір нa техніці від ізрaїльської компaнії «Tessa», якa постaвляє своє облaднaння нa швецькі молокопереробні комплекси. Побaчивши рівень підходу до виробництвa молокa у Швеції і оцінивши свої можливості ми зрозуміли, що можемо побудувaти підприємство, яке нічим не поступaтиметься європейським aнaлогaм, a в окремих моментaх, зокремa у плaні високотехнологічного виробництвa, буде нaвіть крaщим», – говорить Кaленич.

5c8b5f591b3e7.jpg

5c8b5f66ab15d.jpg

Довіка

Еко-продукція – продукція сільського господарства та харчової промисловості, яка виготовлена відповідно до стандартів, що передбачають мінімізацію використання штучних харчових добавок, регуляторів зростання, а також забороняють використання ГМО.

10 липня 2018 року ВРУ прийняла Закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Документ впровадив контроль за використанням виробниками маркувань «біо», «еко», «органік» і ввів штрафи за порушення вимог до виробництва органічної продукції.

Джерело: 
Вінницькі новини