На Вінниччині відбувся Марафон можливостей для бізнесу «Start Business Challenge»

Розділ новин: 

Вчора, 1 листопада в концертному залі готелю «Франція» відбувся форум «Марафон можливостей для бізнесу у Вінниці. Start Business Challenge», організований спільно Офісом ефективного регулювання та Вінницькою міською радою для представників малого, середнього та великого бізнесу.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій:

«Ми вже маємо таку досить позитивну звичку, що місто Вінниця та Вінницька область є піонерами в багатьох починаннях, у впровадженні інноваційних підходів у сфері адміністративних послуг, лідерами у формуванні інструментів та механізмів, пов’язаних із заохоченням функціонування бізнесу. Навіть формат сьогоднішнього заходу є дуже інноваційним та креативним. І це вселяє оптимізм. За результатами національного опитування МСП – рейтингом «Щорічна оцінка ділового клімату 2016», який другий рік поспіль проводиться Програмою USAID «Лідерство в економічному врядуванні», Вінницька область посіла перше місце в Україні за оцінкою ділового клімату. Найбільша цінність полягає у тому, що в оцінюванні приймали участь не експерти чи фокус групи, а безпосередньо підприємці, які дуже позитивно оцінили поточний стан ділового середовища в регіоні.

Після дуже непростої макроекономічної ситуації, яку ми всі пам’ятаємо починаючи з другої половини 2016 року, завдяки ефективним діям Уряду України, Президента України нам вдалось стабілізувати макроекономічну ситуацію. Починаючи з другої половини 2016 року ми почали відчувати покращення споживчих настроїв на внутрішньому ринку та пожвавлення інветиційної активності. За останнє півріччя індекс зростання капітальних інвестицій склав 50%. Окрім того, на сьогоднішній день аграрний бізнес є локомотивом економічного зростання регіону. Вінницька область є лідером з точки зору експорту аграрної продукції. Найбільше її експортується до Індії, Китаю та Польщі. Я переконаний в тому, що все велике тільки починається. Отож, вітаю всіх з початком роботи форуму і бажаю всім плідної роботи», - зазначив Валерій Коровій.

Учасників форуму також привітав заступник міського голови Владислав Скальський та наголосив на тому, що сьогодні актуальним є питання повернення довіри бізнесу. «Ми збираємо бізнес для того, щоб почути про проблеми і мати змогу надати ефективну допомогу. Для створення сприятливого бізнес-клімату ми намагаємось спільно знаходити рішення різноманітних проблем у регуляторному полі  та шляхом діалогу шукати взаємовигідні компроміси», - зазначив Владислав Скальський.

Під час Форуму Вінницька міська рада та Офіс ефективного регулювання підписали Меморандум про співпрацю. Кінцевою метою цього співробітництва є вдосконалення державного регулювання та покращення бізнес-клімату у регіоні.

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

9 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.