«Карантин вихідного дня – 2»: що очікують від вихідних хлопці з доставки та ресторатори Вінниці

Розділ новин: 

21 листопада в Україні пройде другий «карантин вихідного дня», який впровадили від минулої суботи 14 листопада. Серед заборон, які діють на цих два дні – робота закладів громадського харчування. Редакція Вінниця.info запитала у рестораторів та хлопців з доставки, як активно можуть зрости, чи навпаки, «замовлення на дім» від жителів Вінниці. І от, що ми почули.

«Думаю, що буде не дуже багато замовлень, якщо буде гарна погода. Бо на минулі вихідні кількість замовлень була така сама, як і на звичайні вихідні. Напевно, багато людей поїхало по селам курей рубати. Якщо погода погіршиться, то тут все може статися. У нас люди непередбачувані. Хоча, як показує практика, у будні дні більше всього замовляють комплексні обіди. А в суботу-неділю – піцу та суші. Бувало, що я по 20 замовлень за зміну розвозив. Заробляю по 15 тисяч гривень на місяць. За день у межах 400-500 гривень. Робота мені подобається. Графік визначаю собі сам. Поєдную з навчанням. Воно у нас то є, то немає, то дистанційне. А гроші збираю собі на «тачку», щоб потім на ній займатися іншим видом доставки. Молодий-молодий, а ноги від важкого рюкзака та велосипеду все одно втомлюються», - каже 21-річний Андрій, представник служби доставки.

Напарник хлопця Олександр з його думкою погоджується.

«Я б був не проти від того, щоб було більше замовлень. Клієнти зазвичай хороші люди. А мені необхідні гроші, не просто на прожиття. Так, як я студент, приїхав з району, житла у мене свого немає. До всього, професійно займаюся легкою атлетикою. Мені зайве кардіотренування допомагає бути ще у кращій формі», - зауважує Олександр.

Ресторатори також не очікують ажіотажу. Ті, хто може та буде працювати на доставку, закупки зводять до мінімуму.

«Передбачити настрої вінничан дуже важко. До прикладу, один з моїх закладів минулої суботи вийшов у «нуль». А вже у неділю у повний мінус. Яким буде на цей «карантин вихідного дня», і прогнозувати не стану. Але помітив, що і по будням, коли раніше у нас були всі столи зарезервовані заздалегідь, що в середу, що в суботу, людей нині значно поменшало. Виною тому коронавірус, чи безгрошів’я населення, чи економія перед Різдвяними святами, не знаю. Але знаю точно те, що для нас, представників ресторанного бізнесу, була б великою радістю, аби ми на ці та наступні вихідні, могли виходити хоча б у «легкий мінус», - констатує ресторатор Віталій Гуменюк.

Нагадаємо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, карантин вихідного дня триватиме до 30 листопада.

Джерело: 
Вінницькі новини