На Вінниччині ветерана АТО убив товариш через ревнощі.

Такого жорстокого вбивства та страшного похорону у невеличкому селі Боблів, що на Немирівщині, ще не було.

Минулої неділі у місцевому ставку знайшли тіло 38-річного демобілізованого бійця АТО Олександра Тимрієнка. Вбивцею виявився товариш покійного Микола, який пішов на такий гріх через ревнощі...

Сашко, який рано втратив батьків, пережив пекло Авдіївки, пішов з життя такою страшною смертю. Люди вимагають справедливого покарання не лише винуватцю, а й жінці, на очах якої все і сталось. В іншому разі готові до самосуду.

– Родина Сашка раніше жила у Вінниці, потім повернулась у село. Батьки повмирали, чоловік залишився сам. У Ковалівці жив його брат. У 2014 році Олександр хотів піти у зону АТО добровольцем, але не взяли. А вже у 2015 році його забрали, і він півтора року прослужив на Донеччині. Воював у Авдіївці. Всім селом збирали земляка, крім того, возили допомогу не тільки йому, а й іншим воїнам, — каже Боблівський сільський голова Андрій Шкарапута. — Після демобілізації Олександр повернувся у село. Змужнів, мав бадьорий настрій. Війна його не зламала. Чоловік планував зробити ремонт і підписати контракт на службу. Знаєте, Сашко був людиною великої душі, довірливий. Через це і поплатився. Хоч і бідно жив, але всім допомагав. Ніколи не вкраде, не попросить, якщо не дадуть. Часто йому було шкода неблагополучних, безхатьків, то він їх брав до себе жити. І цих вбивць теж прихистив, бо вони ніде собі місця не могли знайти.

Це був його односельчанин Микола, який зловживав спиртним, та його така ж 25-річна співмешканка. Жінка із Тиврівського району, її позбавили материнських прав на двох дітей. Прожили вони у Сашка чотири дні. 30 червня гість запропонував Сашку та своїй співмешканці піти ввечері на став скупатись. Люди порались ще на городах, то бачили їх. У воду зайшли жінка та Сашко, Микола був на березі та спостерігав, як вони пливуть вздовж берега. Приревнував. І коли демобілізований вийшов із ставка, чоловік вдарив його у живіт, потім у перенісся. Аби змити кров, Олександр нахилився до водойми. І в той час Коля ще раз завдає удар у шию, голову, і той падає у воду.

Глибина до грудей. На воді Сашко протримався долі секунди та пішов на дно. Потім виринув і кілька разів вигукнув: «Допоможіть». І більше не з’являвся на поверхні. Уявіть, Микола та його жінка після цього ще 40 хвилин сиділи та перевіряли, чи він потонув... Пересвідчившись у смерті, забрали речі господаря з берега і ще два дні жили у його хаті. І нікому нічого не розповідали.

Друзі Сашка забили на сполох, прийшли до мене в неділю. Кинулись до ставка, одягу ніде не було. Помітили, що серед водойми щось плюскається... Хлопці попливли туди, то було тіло Сашка. Воно було все чорне, зі слідами насильницької смерті. До речі, того дня була спекотна погода, за 50 метрів купались десятки дітей. Уявіть, якби труп доплив до них, то який шок вони б пережили. В той же день правоохоронці затримали винуватців.

Микола так і не зізнався у скоєному. А його співмешканка відразу зі слідством стала співпрацювати. Вона призналась, що хотіла допомогти Сашку, коли той був у воді, але Микола заборонив та пригрозив, що ще її втопить. До речі, коли жінку привезли на відтворення події, то машину, де вона сиділа, люди, які йшли на похорон, були готові розгромити і влаштувати їй самосуд. Це ж через неї розгорівся конфлікт.

Попрощатись з Олександром Тимрієнком прийшло майже все село, були там і його побратими. Ховали демобілізованого у закритій труні.

– Так жорстоко вбити, щоб односельчани не мали змоги попрощатись з людиною!.. Згодна, вийшла бійка, це хлопці, — каже директор місцевої школи Раїса Василівна. — То якщо вже впав у воду, то витягніть його, а не чекайте по-звірськи, як він потоне. В Тимрієнка було два товариші, один із них також учасник АТО Саша Футорний. Він і так нервовий через контузію. Коли був присутній, як покійного витягували, це був шок для нього. А на кладовищі втрачав свідомість, люди йому надавали допомогу... Ми вимагаємо у поліції покарати не тільки вбивцю, а й його співмешканку, яка нині під домашнім арештом. Вона, дивлячись на таку жорстокість, не врятувала життя нашого Сашка.

Начальник Немирівського відділу поліції Олександр Король повідомив:

– До нас надійшла інформація від жителя села Боблів, що біля берега у  місцевому ставку він виявив мертвим свого 38-річного односельця. Під час огляду на тілі потерпілого виявили ушкодження голови, численні гематоми та садна. За висновком судово-медичного експерта, чоловік захлинувся водою. До смерті чоловіка виявився причетним його 41-річний товариш. Попередньо встановлено, що потерпілий та його товариш з 25-річною співмешканкою відпочивали разом біля ставу та розпивали спиртні напої.

Через ревнощі між чоловіками виникла сварка та бійка, під час якої потерпілий впав у ставок та зник під водою. Не побачивши товариша, співмешканці пішли додому. Про те, що сталось,  вони розповіли лише наступного дня, коли до них додому прийшли працівники поліції. Підозрюваний знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

 

33 канал

Джерело: 
Вінницькі новини