У Жданівській ОТГ Хмільницького району відкрито місцеву пожежну частину

Розділ новин: 

Подібний центр безпеки громадян, де, за словами голови об'єднаної громади Станіслави Ядвіженої будуть розміщені служба пожежної охорони, підрозділ поліції, а в майбутньому – й станція швидкої медичної допомоги, поки єдиний у Вінницькій області.

 Новостворену установу розміщено в будівлі колишнього складського приміщення. Після капітального ремонту та переобладнання споруда отримала нове життя, а громада – пожежну частину.

          На облаштування Центру із сільського бюджету виділено понад 2 млн. гривень.Придбано необхідне обмундирування, запчастини, меблі та інвентар, здійснено заходи з благоустрою. Крім того, коштом місцевого бюджету проведено відповідне навчання працівників частини.

          Не залишились осторонь і місцеві інвестори, надавши у тимчасову оренду пожежний автомобіль та допомогу в придбанні матеріалів на проведення благоустрою.

          Урочисте відкриття Центру безпеки відбулося за участі голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника, заступника голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майора Руслана Білошицького, керівників районів та об’єднаних територіальних громад Вінниччини.

 «В першу чергу, я хотів би подякувати жителям села, лідеру територіальної громади, депутатському корпусу за те, що ми сьогодні відкриваємо нову сторінку у формуванні нової системи, яка б забезпечувала безпеку нашим дітям, нашим сім'ям, громаді. В нас дуже багато проблем, але ці непрості три роки спонукають нас творити добро, рухатися вперед, не стояти на місці. І відкриття сьогодні цього Центру є прикладом того, як потрібно розвиватися», - зазначив у вітальному слові голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

 З урочистою подією жителів громади привітали також голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький.

 У дарунок від гостей новостворений центр отримав сертифікат на автомобіль, нові каски, радіостанції та технічний паспорт на мікрохвильову піч.

          Перерізавши символічну стрічку на знак відкриття приміщення та по завершенню його освячення, гості заходу мали змогу оглянути пожежну частину та її матеріальне забезпечення.

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

17 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.