У Вінниці арештували ватажка інформаторів терористичної "ДНР"

Розділ новин: 

Прокуратурі вдалося виманити посібника бандитів з непідконтрольної Україні Горлівки

Вінницька прокуратура спільно з регіональним управлінням СБУ затримали одного з важливих інформаторів терористичної ДНР. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Одного з активних учасників терористичного угрупування прокуратура і СБУ "вели" упродовж півроку. По розслідуваному кримінальному провадженню виконаний цілий комплекс слідчих та розшукових дій, за результатами чого, з непідконтрольного владі України міста Горлівка, вдалося "виманити" ватажка інформаторів, місцевого 60-річного жителя.

З'ясовано, що упродовж цього року він систематично одержував від інформаторів - жителів лінії розмежування, - інформацію розвідувального характеру щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції, яку оперативно передавав одному з ватажків, так званих, збройних сил "ДНР". Ті, у свою чергу, отримані дані використовували для проведення диверсійних атак і артилерійських обстрілів позицій ЗСУ.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України - сприяння діяльності терористичної організації. За наслідками розгляду клопотання, за умови принципової та обґрунтованої позиції прокурора, Вінницьким міським судом щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, без права внесення застави.

Наразі по провадженню триває досудове розслідування. За вчинення даного злочину підозрюваному загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

4 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.