У вінницькому монастирі відбуваються дивовижні концерти

Розділ новин: 

Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "ВінницяОК".

Відкрила фестиваль польська органістка Ельжбета Кароляк, професорка з класу органа у Музичній академії в Познані. Загалом у цьогорічному фестивалі беруть участь сім відомих органістів Європи. Триватиме фестиваль до 29 жовтня.

"Нинішнього року ми проводимо черговий, вже дев'ятнадцятий, органний фестиваль "Музика у монастирських мурах. У ньому візьмуть участь сім органістів, два з них – видатні професори з Польщі та Німеччини. Виступатиме також молода органістка з Мінська, яка поки що не закінчили музичної академії, але вже здобула чимало титулів. Зачаровуватимуть своїми виступами і церковні органісти. Концертна програма цьогорічного фестивалю побудована таким чином, що кожен глядач знайде для себе щось особливе. Приємно відзначити, що люди вже запитують про програму і виконавців, тобто вони не просто цікавляться музикою, а знають органістів. Знаковим також є те, що багато концертів відвідують молоді люди. Приходять і традиційні глядачі – прихожани костелу. Для них ця музика особливо близька, вона очищає і навіть дозволяє медитувати", – повідомив художній керівник фестивалю Георгій Курков.

У неділю, 24 вересня, гратиме український органіст Петро Сухоцький із Луцька. У його виконанні прозвучить давня та сучасна музика українських композиторів. Молода білоруська органістка Марина Пінчукова з Мінська гратиме для вінничан 1 жовтня. Вона виконає твори Ніколауса Брунса, Йогана Себастьяна Баха, Сезара Франка та Ференца Ліста, окремі прозвучать у сучасній обробці. 8 жовтня на фестивалі виступатиме вінницький сімейний дует Єлизавета Білокопитова та Георгій Курков. 15 жовтня за вінницький орган сяде одеситка Вероніка Струк, а 22 та 29 жовтня даватимуть концерт закордонні органісти: професор Петер Діке з Німеччини і Євген Верещагін (до речі, уродженець Вінниччини) з Австрії.

Концерти фестивалю відбуваються щонеділі, початок о 20:00. Телефон храму для довідок: (0432) 67-10-13.

 

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.