Турчинов назвав винних у вибухах на військових складах біля Калинівки

Розділ новин: 

Секретар РНБО вважає, що за інцидент у Вінницькій області повинні відповідати високопосадовці.

За ситуацію в Калинівці у Вінницькій області, де сталися вибухи на військових складах з озброєнням, повинні відповідати найвищі високопосадовці, включно з керівництвом Генштабу.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, пише УНІАН.

«Це відповідальність, починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни", - наголосив він.

На думку Турчинова, події на Вінниччині продемонстрували, що українці не здатні захистити свої стратегічні арсенали.

"І тому постає питання щодо якості захисту нашої країни, і поки у нас не будуть відповідати найвищі посадовці, ті, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати і наші збитки», - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, 26 вересня близько 22:00 з'явилася інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу р. Калинівка. Була проведена евакуація жителів м. Калинівка та населених пунктів у 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожнє, Сальник, Стрижавка). Усього з регіону евакуювали понад 30 тисяч людей.

Рятувальники заявляють, що для розмінування Калинівки та сусідніх сіл їм знадобиться кілька днів. До першого жовтня подовжено заборону польотів над місцем вибухів. 

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.