Майже 300 тисяч домогосподарств Вінниччини вже отримали субсидії

Розділ новин: 

Сьогодні, 12 вересня, під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в режимі зв’язку «Skype» відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з питань призначення населенню житлових субсидій та перерахування і використання відповідних коштів.

У регіональній студії Вінниччину представляли перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник голови-директор Департаменту освіти облдержадміністрації Ігор Івасюк, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна.

За словами Володимира Гройсмана, розрахунки щодо тарифів на житлово-комунальні послуги роблять місцеві теплокомуненерго, які належать територіальній громаді та якими управляють місцеві ради. У свою чергу місцеві ради, що затверджують інвестиційні програми, штатну чисельність теплокомуненерго, втрати, затверджують і розрахунки щодо тарифів ЖКГ та передають до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

НКРЕКП погоджується або не погоджується з поданнями. «Тому коли ми чуємо, що міські ради, або обласні ради, приймають популістські рішення щодо змін тарифів і цін, то я хочу підкреслити в черговий раз - таким міським радам не треба нікуди звертатися. Вони мають звернутися до своїх комунальних підприємств, до своїх виконавчих органів, до свого заступника мера, голови адміністрації з цих питань, - хай менше тоді закладають інвестиційних складових», - заявив Володимир Гройсман.

У той же час Прем’єр-міністр висловив сподівання, що відповідальні політики, мери, голови адміністрацій будуть інвестувати ресурси місцевих бюджетів, зокрема, у нові дороги, дитячі садочки, створення робочих місць та розвиток економіки. «Це мій шлях, я готовий тут вас повністю підтримувати», - зазначив він.

Як зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева: «Станом на 2 вересня 2016 року субсидію отримують у 2,7 разів більше сімей, ніж в аналогічному періоді 2015 року. Найбільша кількість домогосподарств, які отримують субсидії, в Дніпропетровській області − 407 тис., у Львівській − 365 тис., у Харківській − 352 тис., у Вінницькій − 295 тис. і в Полтавській − 290 тис., в Донецькій − 291 тис. В опалювальному сезоні 2015/16 років середньомісячний розмір становив 1200−1400 грн на домогосподарство. На сьогодні органи соціального захисту населення здійснюють перепризначення на новий рік, у яких закінчився 12-місячний термін. Більшість регіонів цю роботу майже завершили».

За словами Наталі Заболотної Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації тримає під контролем ситуації з наданням населення області субсидій, та підготовки до нового опалювального сезону. «На сьогоднішній день залишається ряд питань над якими ми постійно працюємо – це і питання технічного забезпечення, і недостатня кількість кадрів у соціальній сфері. Йде велике навантаження на соціального працівника, адже тільки минулого тижня понад 1000 мешканців краю виявили бажання отримувати субсидію, а це все потрібно вивчати та опрацьовувати. Тому Департамент соціальної та молодіжної політики постійно співпрацює з Вінницькою міською радою, та вже спільно здійснюємо виїзди в райони, тим самим тримаючи ситуацію під контролем», - повідомила посадовець.

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар