Вперше в Україні знання вінницьких медиків протестують за американським стандартом

Розділ новин: 

Сьогодні, 12 травня, майже 250 випускників медичного факультету Вінницького національного медичного університету ім. М.Пирогова здають іспит за американськими стандартами. Тестування проводять задля оцінки стану медичної освіти в Україні у порівнянні із міжнародними, зокрема американськими стандартами.

За словами директора Центру тестування при МОЗ України Ірини Булах, іспит не буде впливати на отримання диплому для майбутніх випускників медиків. 
«Сьогодні проводиться перший в Україні міжнародний іспит американської тестової програми IFOM (International Foundations of Medicine) з основ медицини, мета якого є визначити на скільки якісно ми готуємо студентів медиків. Такий іспит проводиться в 17 вищих медичних навчальних закладів України. Цей іспит проводиться також і в Крамотарську в Донецькому національному медичному університеті. За результатами цього іспиту ми зможемо подивитися, які є проблеми в підготовці наших студентів , як їх виправити та як в майбутньому зробити так, щоб українські студенти виглядали однаково, як і американські , канадські, французькі», - зазначила Ірина Булах.

Тест студенти складатимуть протягом чотирьох годин, після чого усі матеріали будуть запечатані в конверт та відправленні в США. 
«В США результати будуть оброблятися, після цього будуть надіслані до Міністерства. Сподіваємося, що українські студенти покажуть гарний результат. В цьому іспиті бере участь майже половина випускників-медиків України, з 6 тисяч тестується 3 тисячі. Студенти погодилися з тим, що вони беруть участь у цьому експерименті. Матеріали готувалися в США, студенти знали які теми входять до тестів, але не знали самого тесту, це головна вимого американської атестаційної ради», - розповіла директор Центру тестування при МОЗ України Ірина Булах.

У Вінницькому національному медичному університеті сьогодні іспит здають лише українські студенти. До пілотного проекту студенти-іноземці не залучаються. 
Приїхала до Вінниці на іспит також програмний директор американської тестової програми IFOM (International Foundations of Medicine (Міжнародні основи медицини) Елізабет Галахер із США. Яка відзначила, що сьогодні в багатьох країнах світу студенти-медики одночасно беруть участь у тестуванні. Також вона наголосила, що дуже приємно, що цього разу до тестування долучились студенти з України.

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

15 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.