НЛО від Муженка. Що стоїть за словами генерала про космічні апарати над Калинівкою

У програмі "Гра в класику" на телеканалі ZIK Віктор Муженко вкотре прокоментував пожежу на 48-у арсеналі в Калинівці. І розповів дещо несподіване. Так, за словами Муженка, Вінниця за годину до пожежі сиділа без електрики. Хоча насправді в місті світло було, і це підтверджують як наші місцеві кореспонденти так і жителі Вінниці. Начальник Генштабу каже про пошкодження системи зв'язку і відсутність зв'язку в деяких силових структурах... Окрім цього, за словами Муженка, була поява "космічних апаратів, супутників, до, під час, та після пожежі". Все це наштовхує Муженка на думку, що у Калинівці сталася диверсія.

Логіка, нібито, зрозуміла. Найбільший склад після Балаклії, що горіла в березні. Погано захищений - охорону під час пожежі забезпечували всього 17 співробітників ВОХОРа, ще й 5 км огорожі не було, а більшість боєприпасів лежали без захисту під відкритим небом на лісовому складі. Кому все вигідно? Росії, безперечно. Якщо навіть ворожі супутники вели розвідку. Проте - хотілося б побачити якісь докази того, що ці супутники дійсно були і так далі.

Втім, як раніше заявляв головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, слідів диверсії не виявлено. Проте, за словами генпрокурора України Юрія Луценка, основна версія таки диверсійна, через службову халатність.

Раніше ми вже писали про те, що у Генштабі знайшли крайніх, хочуть вивести воєнізовану охорону ВОХОР зі складів і призвати офіцерів запасу, яких залучатимуть до охорони. Але зараз мова не про це. На фоні калинівської трагедії розв'язалася справжня війна, у якій "аваківські" соратники перейшли у наступ на НГШ Віктора Муженка, перекладаючи на нього всю вину за вже четверту пожежу на складах за 2 роки. Враховуючи те, що Муженко є людиною президента Порошенка, у якого, за словами пана Геращенка з перших днів конфлікт з міністром МВС Аваковим, до якого наближений Геращенко, проглядається реальний конфлікт.

Зрозуміло, що Арсену Авакову було б дуже зручно, якби замість ВОХОРа охорону складів забезпечувала умовна Нацгвардія. Як і звільнення Муженка і заміна його на "молодого офіцера", як про це говорив все той же Геращенко. Оскільки, наразі силовий блок по суті в руках президента, не враховуючи МВС. Проте і тут може вийти не дуже гарна ситуація. Згідно із новим Законом про реінтеграцію Донбасу Нацгвардія буде підпорядковуватися президенту України. Це також дуже не влаштовує команду Авакова. Бо Нацгвардія - це найбільш воєнізована і силова структура в МВС. Підпорядкувавши її собі Порошенко сконцентрує у власних руках головну військову міць країни.

Наразі все йде до того, що Муженко, як і після Іловайська, відбудеться "легким переляком". Він залишиться на посаді начальника Генштабу. В історії із пожежею на складах знайдуть диверсійний слід, визнають, що диверсанти серйозно готувалися - навіть супутники залучили. Зроблять висновки, дадуть більше грошей, приберуть ВОХОР і так далі. Але чи розбереться хтось насправдів тому, що там сталося? Чи розглядатимуть версію із політичним мотивом цієї диверсії, котра цілком може бути без російського сліду? Чи бодай з причинами. І чи вистачить грошей? Лише на обвалування території потрібно було понад 300 млн гривень, а виділяли лише 16. А в нас є також 12 арсеналів.

Російські диверсанти справді вигідні сьогодні, оскільки, це знімає багато запитань.

 

Depo.Війна

Джерело: 
Вінницькі новини

Додати новий коментар

1 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.